Book review – The Harry Potter series

Harry Potter. Toti au auzit de el, desi poate nu au citit cartile sau nu au vazut filmele,sigur au auzit acest nume pomenit. Seria de carti contine 7 volume: Harry Potter and the Philosopher’s Stone (Harry Potter și Piatra Filozofală) , Harry Potter and the Chamber of Secrets ( Harry Potter si Camera secretelor), Harry Potter and the Prisoner of Azkaban ( Harry Potter si Prizonierul de la Azkaban), Harry Potter and the Goblet of Fire ( Harry Potter si Pocalul de Foc), Harry Potter and the Order of the Phoenix ( Harry Potter si Ordinul Phoenix), Harry Potter and the Half-Blood Prince ( Harry Potter si Printul Semipur), Harry Potter and the Deathly Hallows (Harry Potter si Talismanele Mortii).
J. K Rowling ( autoarea cartilor) este cu adevarat geniala: a publicat cartile una cate una, incepand cu un Harry Potter de 11 ani, si terminand cu Harry la varsta de 18 ani. Evolutia lui Harry este incredibila, el afla din ce in ce mai mult despre parintii lui, care au fost ucisi de Cel-Ce-Nu-Trebuie-Numit, si se lupta cu escortele lui Voldemort, ca in final sa il invinga chiar pe Cap-de-Mort. Pe tot parcusul incercarilor , luptelor si dezamagirilor lui este sustinut de ei doi prieteni ai sai, Hermione si Ron, dar urmarit indeaproape de dusmanul lui, Draco Reacredinta.
Autoarea creeaza o lumea magica, un complex univers plin de personaje bizare si unice. Inventeaza denumiri pentru plante, dulciuri, bauturi, animale si cuvinte magice, vraji care sunt pomenite de toti fanii acestor carti “Expelliarmus” “Crucio” “Lumos”. Hogwarts este scoala de magie unde invata toti vrajitorii in devenire, iar platforma de metrou 9 3/4 este un simbol remarcabil, care a fost recreat in realitate si statie de metrou din Londra King s Cross.
Limbajul este destul de simplu, iar fiecare volum este un adevarat page-turner. Partile mele preferate sunt confruntarile lui Harry cu diferitele personaje negative, deoarece autoarea descrie extraordinar, uneori devin destul de infricosatoare, dar sunt captivante.

One thought on “Book review – The Harry Potter series

Leave a comment