Festivalul de Teatru de la Sibiu

Una din cele mai mari placeri ale mele este mersul la teatru. Nu doar pentru ca e relaxant si o activitate culturala minunata, dar fiecare poveste pusa in scena ma inspira, ma face sa rad sau sa plang. E extraordinar cum actorii te fac sa simti asemnea emotii. E mai mult decat a vedea un film, esti acolo, in sala, e autentic.
Avand o mare pasiune pentru teatru nu am putut rezista a merge la Festivalul de Teatru de la Sibiu. Este un eveniment foarte cunoscut si foarte multi oameni sunt interesati, de aceea trebuie sa iti rezervi biletele din timp, in cazul meu, am comandat biletele cu doua luni înainte.


Am vazut doua piese și o sa va povestesc despre ambele. Prima se numește “Creditul” și este o comedie ( limbaj explicit). Este despre un bărbat ce își dorește din tot sufletul sa primească un credit de la banca, dar directorul băncii nu i-l acorda deoarece nu oferă nicio garanție ca isi va plăti taxele. Enervat, clientul amenință ca ii va cuceri nevasta, o va face sa divorțeze și îl va lasă in strada fără niciun ban. Directorul rămâne rece la aceste amenințări și bărbatul pleacă. Povestindu-i nevestei întâmplarea de la banca, ea se enervează și bancherul este dat afara din casa, fiind nevoit sa stea la hotel. Disperat il cheama pe bărbatul in cauza din nou la banca ca sa ii dea creditul și sa își recucerească nevasta. Cei doi se tot târguiesc și pana la urma ajung la un acord: clientul ii va da sfaturi pentru a o câștiga înapoi pe femeie, iar bancherul ii va semna creditul. In timpul discuției, directorul de banca primește un telefon de la nepotul sau ce îl informează ca nevasta lui îl înseala cu fratele sau. Toată situația a fost foarte comica, iar textul foarte bine scris. Mi-a placut extrem de mult.

A doua piesa s-a intitulat “In largul marii” și, sinceră sa fiu, nu m-a încântat. Este despre trei marinari ce navighează, dar rămân fără mâncare și încearcă sa decidă pe care dintre ei ar trebui sa îl mănânce. Desigur doi dintre ei sunt aliați și pana la urma cel de-al treilea rămâne a fi mâncat. El ezita din ce in ce mai mult și încearcă sa îndepărteze momentul morții, astfel începe sa se caiasca și rostește ultimele sale cuvinte. Intr-adevăr nu pare foarte interesantă, dar a fost o abordare a ceva clasic transformându-l intr-un conflict politic. Actorii au jucat excepțional, dar textul nu m-a încântat: a fost ezitant, acțiunea s-a învârtit in jurul unui singur subiect fără sa progreseze.


Cred ca inițiativa celor ce au creat acest festival este foarte buna și anul acesta a fost cea de-a 24-a ediție a evenimentului. Sibiul este un oraș minunat, străzile cu cafenele te îmbie, iar artiștii ambulanți sunt fascinanți. Plus, sunt multe evenimente gratis in Piața Mare, ne este obligatoriu sa mergi la o piese de teatru in interior, deși recomand cu toată inima.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s